Poruči danas do 14h, isporuka u toku sutrašnjeg dana

Požurite, preostalo

: :

za isporuke sutra

Besplatna dostava!

Direktno od uvoznika

Peglanje

Peglanje je neizostavan korak u održavanju izgleda i svežine vaše odeće. Bez obzira da li ste strastveni zaljubljenik u modu ili jednostavno želite da izgledate uredno i profesionalno, peglanje je važna veština koja vam pomaže da postignete besprekoran izgled. Peglanje može biti opuštajuće i zadovoljavajuće iskustvo, posebno kada vidite kako vaša odeća postaje besprekorno glatka. Pravilna tehnika i odgovarajuća pegla mogu vam uštedeti vreme i pružiti profesionalne rezultate svaki put. Pogledajte našu ponudu pegli na paru, parnih stanica, pegli za vertikalno peglanje odeće...

Evo nekoliko korisnih saveta za uspešno peglanje:

Priprema: Sortirajte odeću pre nego što je počnete peglati. Razdvojte odeću prema vrsti materijala i temperaturi koja im je potrebna za peglanje.
Čistoća: Odeća treba da bude čista i suva pre nego što je peglate. Mrlje i vlaga mogu oštetiti materijal tokom procesa peglanja.
Pravilan izbor pegle: Koristite peglu koja ima odgovarajuće podešavanje temperature za različite vrste tkanina. Delikatni materijali poput svile zahtevaju nižu temperaturu, dok čvrsti pamuk može podneti višu temperaturu.
Vlažnost: Ako je tkanina suva, lagano je poprskajte vodom pre peglanja. Para će pomoći omekšavanju vlakana i olakšati proces peglanja.
Obrnuto peglanje: Prilikom peglanja odeće, okrenite je naopako, tako da pegla dolazi u dodir sa naličjem tkanine. To pomaže da se izbegnu oštećenja ili fleke na prednjoj strani.
Nežni pokreti: Pomerajte peglu lagano i ravnomerno preko tkanine. Izbegavajte stajanje na jednom mestu, što može uzrokovati pregrevanje i oštećenje tkanine.
Rukavci i detalji: Kada peglate rukavce, nogavice ili druge delove odeće, budite pažljivi da ne ostavite nabor ili naborčiće. Koristite odgovarajuće delove pegle za manje površine.
Dampiranje: Ako imate peglu na paru, koristite je za dodatno omekšavanje i peglanje tvrdokornih nabora.
Automatsko isključivanje: Ako koristite modernu peglu sa automatskim isključivanjem, ne zaboravite je isključiti nakon završenog peglanja radi sigurnosti.
Hlađenje: Nakon peglanja, ostavite odeću da se ohladi i osuši pre nego što je složite ili obučete. To pomaže da se izbegnu nove nabore.